1.8.07

Vand- og værdikamp på matriklen

Som så mange andre har jeg nu i nogle dage være beriget med vand i rigelige mængder - såvel ude som inde. Det begyndte med at mit spildevand ikke rigtig ville løbe ud og endte med at det nærmest løb ind. Uanset hvor lidt jeg selv producerede, steg vandstanden i rør og vaske. Altså måtte jeg tilkalde hjælp.

Nu er det så heldigt, at jeg er venner med søsteren til en direktør i et firma, som kan tage sig af den slags. Altså et lille opkald og i løbet af en halv time stod her en svend fra firmaet. Her kom så min første dårlige samvittighed. Nu er det vel ikke fordi jeg kender osv... Hvorfor varede det ikke to dage i denne travle tid?

Nå, men manden var flink og gik straks igang med at undersøge mit problem. Så kom næste dårlige samvittighed.... Har jeg nu smidt for meget kaffegrums i afløbet ( jeg elsker stempelkaffe og ejer ikke en kaffemaskine) - eller hvad med det sæbevand som jeg vasker mit bord i. Sæbespåner kan danne frygtelige klumper. Jeg var tæt på at undskylde over for den flinke mand, fordi han skulle rode med mit snavsede og ildelugtende afløb. En enkelt gang gjorde jeg ham helt forvirret ved selv at bære en spand snavset vand ud for at hjælpe. Så kunne jeg godt se at jeg ikke skulle blande mig i hans arbejdsproces.

I stedet tog jeg mig så af mine piger, mens jeg konstant havde det lidt halvskidt med situationen. Da klokken nærmede sig 4 og fyraften, sagde jeg til mine piger på 8 og 10 år, at jeg lige ville kigge til VVS-manden igen. "Fint" sagde den ældste, "ellers får man jo ikke noget for sine penge". SÅ STOD HJERTET STILLE I LIVET PÅ MIG. Et splitsekund overvejede jeg, om hun kunne være forbyttet på hospitalet.

Jeg fik sagt pænt farvel og tak for i dag til manden, og herefter holdt jeg et længere foredrag om respekt for andres arbejde for mine døtre. Pludselig kunne jeg genfinde gløden fra mine unge socialist- og feministdage. "Jamen, jeg sagde jo bare min mening" forsvarede min datter sig først. Siden forholdt hun sig helt stille, for hun godt se på mine glødende kinder, at visse meninger er bedre end andre(i mit hus), så fremover tør hun nok ikke bare gengive, hvad hun hører.

Altsammen på grund af lidt ekstra vand.(Dagen efter ordnede manden det sidste og begge piger hilste pænt på!!)

Ingen kommentarer: